Bejaard echtpaar uit Marokko in Belgische cel gezet omdat ze te weinig geld hadden

marokko
25
2 feb '16
Een feestelijk bezoekje van een oud echtpaar uit Marokko aan hun dochter in België is uitgelopen in een compleet drama.

Belgische en Marokkaanse media zoals RTL, Achnoo en Yabiladi doen melding van de gebeurtenis. De dochter van het bejaard koppel stond vorige week op het punt van bevallen toen het stel van Marokko naar België vloog om bij alle blijdschap aanwezig te zijn. De luchthavenpolitie besloot echter anders en zette het echtpaar in een detentiecentrum. 

Toen de twee Marokkanen werden gecontroleerd bleken ze te weinig geld bij zich te hebben, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover de media. Bezoekers van buiten de Europese Unie moeten voor elke dag dat zij in België verblijven 45 euro per persoon bij zich hebben. Juist omdat het echtpaar bij hun dochter verbleef hadden ze aan minder financiële middelen ook genoeg. 

Gevangenis Het echtpaar had 270 euro bij zich en enkele honderden dirhams. Omdat de 270 euro lang niet volgens de regeltjes zijn werden ze aangehouden en vastgezet. Hun schoonzoon Karim spreekt van een uiterst schandalige en overdreven optreden van de politie. Vooral het feit dat de twee oude Marokkanen als criminelen zijn opgesloten schiet bij hem in het verkeerde keelgat. 

'Oude mensen van hun vrijheid beroven en opsluiten als misdadigers in een gesloten centrum is overdreven. Zeker voor gepensioneerden', klonk het. Na enkele dagen detentie werden ze naar Marokko teruggestuurd. De bevalling van hun dochter hebben ze gemist, maar Karim laat het er niet bij zitten. 'Ik heb nieuwe tickets gekocht. Ze zullen hier zeer binnenkort weer zijn.'

© Redactie 2016
marokko
charleroi
belgië
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi