Roversbende in Marokko doet zich voor als politie

marokko
3
2 feb '16
De politie heeft een bende opgerold die gebruik maakte van een gestolen politieauto om hun slachtoffers tot stilstaan te dwingen.

De bandieten waren vooral actief op snelwegen rond Temara, vlakbij Rabat. De eerste stap van hun plan was het in handen krijgen van een politieauto. Zij zagen een agent in zijn auto en spoten traangas op hem. Vervolgens gingen ze er met zijn dienstauto vandoor. Vervolgens was het een koud kunstje om nietsvermoedende slachtoffers tot stilstaan te dwingen en te beroven. 

Vaak slaan ze in de nacht toe. Slachtoffers stopten regelmatig bij de 'controlepost' bij de ingang van Rabat omdat de auto hen het idee geeft dat ze met echte veiligheidsdiensten te maken hebben. Eenmaal gestopt werden ze van hun kostbaarheden zoals smartphones, sieraden en horloges beroofd. 

Hun hulpmiddel, de politieauto, betekende overigens ook het eind van hun terreur. Tijdens een routinecontrole zagen enkele agenten zich verdacht gedragen in een auto van de Gendarmerie. Toen ze de auto naderden gingen de berovers ervandoor. Na een lange achtervolging konden ze de auto tot stoppen dwingen. De bestuurder werd in de kraag gevat en ook twee handlangers, die wisten te vluchten, werden zondag in de kraag gevat. 

Wapens In het voertuig vond de politie onder meer zwaarden, kapmessen, handschoenen en traangas. Het nieuws ging vervolgens als een lopend vuurtje in de voorstad van Rabat. Maandagochtend kwamen tientallen mensen bijeen bij het politiebureau van Temara om te getuigen en de berovers te identificeren. 

© Redactie 2016
marokko
rabat
temara
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?