Marokkaan laat waardeloos bouwwerk zien en moet cel in (video)

marokko
15
5 feb '16
Het Marokkaans centrum voor Mensenrechten in Safi is woedend en roept Marokkanen op om zich sterk te maken voor Abdelrahman.

Abdelrahman werd aangeklaagd en in hechtenis genomen om een bizarre reden. Hij was op een video te zien waarin hij onkunde, bedrog en slecht werk aan een weg aan de kaak stelde. Dat deed hij in El Djema Sahim in de regio Safi. De video bereikte sociale netwerken en werd duizenden keren gedeeld. De gemeenteraadsvoorzitter van de regio was echter niet blij met zijn kritiek.

Kritiek die hij overigens uitte met een lach en een knipoog. De rechtbank van Safi weigerde hem dinsdag op borgtocht vrij te laten. De mensenrechtenorganisatie vraagt Marokkanen in het buitenland om de zaak aan de kaak te stellen bij de ambassades. Ook andere ngo's zetten zich in voor Abdelrahman. Samen met zijn gezin en andere jongeren hebben zij een solidariteitsactie gehouden. 
Op sociale netwerken hebben zij de hashtag #ikbenabdelrahman geïntroduceerd. Mehdi El Fatmy, voorzitter van de stad Moulay Abdelah Amghar steunt de jongeman ook door een soortgelijke video te maken tijdens de bouw van een andere weg. 'In de tijd dat ik president van deze gemeente ben zal dit soort werk niet geaccepteerd worden. Deze mensen willen niet begrijpen dat Marokko veranderd is', schreef hij bij het filmpje. 

© Redactie 2016
marokko
safi
abdelrahman
protest
bouw
wegen
verkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?