Vier zelfmoorden in 48 uur in Chefchaouen

marokko
19
10 feb '16
Een zelfmoordgolf in slechts twee dagen tijd heeft voor de nodige onrust gezorgd in Chefchaouen.

Drie van de vier slachtoffers zijn meisjes en jonge vrouwen, terwijl de vierde een man is, meldt Al Massae vandaag in de krant. Vooral de toename van zelfmoord onder jonge meisjes is zorgwekkend. Burgers en maatschappelijke organisaties roepen de autoriteiten op om het fenomeen te bestrijden. De drie meisjes pleegden zelfmoord door opknoping in hun dorpjes Beni Mansour, Beni Rzine en Bab Berrad.

Oorzaken
Volgens Al Massae, die lokale bronnen citeerde, is de stijging van zelfmoord te wijten aan de sociaal-economische situatie in de regio. Veel mensen leven in armoede nu de autoriteiten strenger controleren op cannabisgewassen. Volgens anderen is het probleem een direct gevolg van een gebrek aan toezicht op jonge meisjes. 

Een ander noemt zelfs Turkse en Mexicaanse televisieseries een indirect oorzaak. Levensstijlen die in de serie te zien zijn staan in schril contrast met de werkelijkheid van veel van deze meisjes. Daardoor lijkt hun leven een absolute hel, aldus de bron. 

Familiedrama  De man die zelfmoord pleegde is dertig jaar en was getrouwd en vader van een vierjarig jongetje. Hij zou zijn vrouw en zoontje hebben gedood en daarna zelfmoord hebben gepleegd.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
chefchaouen
bab berred
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?