Khalid Boulahrouz stopt ermee

sport
2
11 feb '16
Khalid Boulahrouz heeft zijn carrière als profvoetballer beëindigd.

De 34-jarige verdediger zat al ruim een half jaar zonder club, nadat zijn contract bij Feyenoord was afgelopen. Boulahrouz hield de afgelopen maanden de deur op een kier voor geïnteresseerde clubs, maar de routinier vond geen mooie uitdaging meer. "Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen. Ook zonder voetbal, ben ik een gelukkig mens. Ik had de mogelijkheden om in Italië of India te voetballen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde het niet ten koste van alles", zegt hij tegen Helden.

Boulahrouz speelde afgelopen seizoen voor Feyenoord en kwam daarvoor uit namens Bröndby IF, Sporting Lissabon, VfB Stuttgart, Sevilla, Chelsea, Hamburger SV en RKC Waalwijk. Hij speelde 35 keer voor het Nederlands elftal. De Kannibaal noemt het WK van 2010, waarop Oranje tweede werd, de mooiste herinnering aan zijn interlandcarrière. "Maar ook het EK 2008 en het WK 2006 waren geweldig", laat Boulahrouz weten. 

"Ik had een fantastische relatie met Marco van Basten. Hij gaf me zoveel vertrouwen, dan kon ik niet slecht spelen. Hij liet echt zien dat hij me nodig had. Ook met Bert van Marwijk kon ik het goed vinden. "Zijn beste periode als clubvoetballer beleefde de onverschrokken verdediger naar eigen zeggen bij HSV, bij die club verdiende hij ook een transfer naar Chelsea. "Ik kon voor de man komen, de rechtsback rugdekking geven, doordekken. Mijn spits wilde ik opeten, of hij nou links, rechts of de diepte inging. Ik kon mijn stempel op het spel drukken."

© Voetbalprimeur 2016
khalid boulahrouz
marokkaan
feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi