Brit mist vakantie naar Marokko door ondervraging om baard

marokko
1
12 feb '16
Ahmed Ali is een Pakistaanse Brit en boekte voor 1.800 pond een vakantie naar Marrakech. Door verhoor van de luchthavenpolitie ging de vakantie echter niet door.

Toen hij samen met zijn zwangere vrouw in het vliegtuig zat en uitkeek naar de vakantie gebeurde het hem weer: gehoord worden op basis van de Terrorismewet. 'Ik zat in het vliegtuig van Thomson Airways een videootje te kijken terwijl mijn vrouw gezellig aan het kletsen was met de mensen naast haar', zegt Ali geïrriteerd in een filmpje die hij op Facebook postte. 

Dat moment tikte iemand van het vliegtuigpersoneel hem aan om te vragen of hij even mee wil komen. Hij blijkt alweer mee te moeten voor verhoor. Volgens Ali is het alweer de twintigste keer dat hij zoiets mee maakt en dat kan geen toeval meer zijn. Daarom is het tijd om er wat van te zeggen. Ali komt uit een welgesteld gezin, zijn vader is miljonair en samen werken ze in de vastgoed.

Jaarlijks reist hij meerdere keren voor zaken en vakantie naar Egypte, Mekka of Europese landen om vastgoedprojecten te bekijken. Nadat hij werd meegenomen werd de 39-jarige Brit uren gehoord door de politie van Manchester. Daardoor mistte hij zijn vlucht en tiendaagse vakantie. 

'Thomson Airways heeft mij niet gecompenseerd voor de misgelopen vakantie. Het geld heb ik niet nodig, maar ik wil gewoon dezelfde behandeling krijgen als anderen', citeert Daily Mail. Sommige bronnen melden dat Ali is opgepakt nadat hij uit het vliegtuig is gehaald, maar daar blijkt niets van waar.

© Redactie 2016
marokko
ahmed ali
pakistan
marrakech
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?