El Forkani en Van der Blom spreken aantijgingen tegen

algemeen
8
15 feb '16
Het bestuur van Stichting Europe Trust Nederland (SETN) heeft in een verklaring laten weten verontwaardigd te zijn over een publicatie van het AD over de stichting.

Vorige week donderdag publiceerde het blad een artikel met daarin zware aantijgingen in de richting van bestuurslid Jacob van der Blom en oud-voorzitter Yassin El Forkani. Zij zouden zichzelf rijkelijk hebben verrijkt met geld dat uit Koeweit kwam. Dat geld kreeg SETN voor de bouw van islamitische centra. Dat de twee geld naar zichzelf hebben gesluisd via vreemde uitgaves en aanbestedingen is volgens de verklaring tendentieus en onjuist. 

Bovendien zou SETN onderwerp van een justitieel onderzoek in Koeweit zijn. Dat onderzoek zou gericht zijn op de besteding van het geld dat uit Koeweit kwam. Volgens het bestuur klopt daar niets van. 'SETN heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met financiers om islamitische centra in Nederland te realiseren. Centra diezonder deze steun nooit het levenslicht gezien zouden hebben. De realisatie hiervan is voor een groot gedeelte afhankelijk geweest van de inspanningen die de heren El Forkani en Van der Blom hebben geleverd, zowel in materiële als financiële zin. De besteding van middelen is altijd zorgvuldig en deugdelijk vastgelegd en deze uitgaven zijn altijd verantwoord.' 

De autoriteiten in Koeweit hebben desgevraagd bevestigd dat er geen enkel justitieel of ander soort onderzoek loopt naar de uitgaves van SETN of in het bijzonder van El Forkani en Van der Blom. Het AD baseerde zich op 'bronnen' en alleen daarom is het artikel onzorgvuldig, meent de stichting. 

'Laat duidelijk zijn dat SETN ieder onderzoek naar de besteding van middelen door verstrekkers van deze fondsen verwelkomt, wij hebben niets te verbergen.' SETN zegt dat het uiterst kwalijk is dat het AD niet voor zorgvuldigheid heeft gekozen in de berichtgeving.

© Redactie 2016
yassin el forkani
jacob van der blom
setn
koeweit
moskee
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi