Marokko opent museum voor meteorieten

marokko
8
15 feb '16
Marokkaanse wetenschappers zijn helemaal klaar met particulieren en bedrijven die meteorieten uit Marokko aan buitenlandse musea en universiteiten verkopen.

Daarom heeft het Noord-Afrikaans land een mooi project bedacht en uitgevoerd om meteorieten voor het land te behouden. In Agadir is onlangs een museum geopend voor meteorieten die in Marokko of Afrika inslaan. Het museum kan als wetenschappelijk oord voor astronomie gezien worden en is aan diverse universiteiten en wetenschappers verbonden. 

Het meteorietenmuseum werd in aanwezigheid van de minister van Hoger Onderwijs en andere prominenten geopend. De Ibn Zohr Astronomy Club, onder leiding van Dr. Abdurrahman Ibhi, heeft de leiding over het museum. Hij is onder meer de voorzitter van de afdeling Sterrenkunde aan de Ibn Zohr Universiteit. 

Erfgoed Ibhi riep op tot de oprichting van het museum als hoofdkwartier voor meteorieten die in Marokko en Afrikaanse landen inslaan. Op deze manier moet het geologisch erfgoed behouden worden. Momenteel worden veel meteorieten nog verkocht aan buitenlandse musea. Het museum is ontworpen en voorbereid om onderzoek te doen naar meteorieten en staat open voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in ruimtestenen.

© Redactie 2016
marokko
agadir
meteorieten
sterrenkunde
natuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi