Horrorscene in lijkenhuis schokt Marokko

marokko
34
15 feb '16
De lichamen van vier studenten die in het lijkenhuis van Mohammedia zijn ondergebracht zijn vergeten en stevig gaan ontbinden.

Houssein El Ouardi, minister van Volksgezondheid, is woedend en heeft een onderzoek ingesteld naar het handelen van het lijkenhuis in het provinciaal ziekenhuis van Moulay Abdellah in Mohammedia. Vier vrouwelijke studenten zijn omgekomen tijdens een hevige verkeersongeval en in afwachting van hun begrafenis zijn ze opgeslagen in het lijkenhuis. Dat is echter op verkeerde wijze gedaan. 

Dat meldt de krant Assabah vandaag. Een speciale commissie moet onderzoek doen naar het lijkenhuis en naar de omstandigheden waarin de lichamen van de jonge vrouwen zijn opgeslagen. Volgens de krant lijkt het lijkenhuis meer op een garage dan op een plek waar lijken worden opgeslagen. Families van de slachtoffers zijn geschokt over onder meer het gedrag van het personeel. 

Horror Het ziekenhuis vroeg aan de ouders van de slachtoffers om een politieverklaring zodat zij de lichamen kunnen vrijgeven. Toen ze de juiste certificaten ontvangen hadden vertrokken ze naar het ziekenhuis. Daar weigerde personeel de lichamen over te dragen en droeg hen op om de volgende dag terug te komen. Daarna werden de families opnieuw geweigerd. 

Later zou blijken waarom. De vader van een van de slachtoffers besloot om naar het lijkenhuis te sluipen en zonder toestemming de lichamen te bekijken. Daar moest zijn hart in duizend stukjes gebroken zijn. Hij zag zijn dochter samen met de drie anderen op de vloer en in een vergevorderd stadium van ontbinding. Naast hun lag een container waar vuil in werd gestort. 

De kamer waar de meisjes lagen was bovendien niet gekoeld. Pas na verschillende protesten kwam de lijkschouwer van het ziekenhuis, die alles in orde maakte om de meisjes te laten begraven.

© Redactie 2016
marokko
mohammedia
gezondheidszorg
houssein el ouardi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi