Israëlische grenspolitie duwt man in rolstoel omver (video)

buitenland
54
16 feb '16
De zionistische grenspolitie is weer eens negatief in het nieuws door de zoveelste onmenselijke daad.
Op beelden is te zien hoe een agent een gehandicapte man in rolstoel omver duwt in Hebron afgelopen zondag. Voorafgaand aan het incident werd een 14-jarig Palestijns meisje nog neergeschoten omdat ze volgens de agenten een dreiging vormde. Majed al-Fakhouri, de man in rolstoel, probeerde bij het meisje te komen om haar te hulp te schieten. 

De grensagent vertelde hem terug te keren. 'Hij duwde me vervolgens om waardoor mijn hoofd de grond raakte', zegt de gehandicapte man in gesprek met Daily Telegraph. Een klein groepje zag de man in rolstoel omvallen en probeerde hem te hulp te schieten. Daar kwam de agressieve aard van de militairen/agenten weer om hoog. 

Een jongeman werd weggeschopt terwijl hij een geweer op zijn hoofd gericht kreeg. Een ander rende naar de groep toe om vervolgens een soort van explosief te gooien. Het groepje liep toen uit vrees weg. Een woordvoerder van de Israëlische politie zegt dat het incident wordt 'onderzocht'. Het neergeschoten meisje, Yasmin Tamimi, werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

© Redactie 2016
zionisten
palestina
al fakhouri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi