Stad in Marokko geschokt door 5 zelfmoorden in korte tijd

marokko
1
16 feb '16
Khemisset heeft een zwarte week achter de rug. In korte tijd hebben vijf personen zelfmoord gepleegd door ophanging.

Al Akhbar meldt vandaag dat de zelfmoorden vorige week plaatsvonden en allemaal op dezelfde wijze werden uitgevoerd. Het eerste slachtoffer is een jongeman van 23 jaar uit Daya Nouzha in Khemisset. Hij maakte gebruik van de afwezigheid van zijn familie en wikkelde een touw om zijn nek. Zijn familie laat weten dat hij aan ernstige psychische problemen leed en eerder twee zelfmoordpogingen deed. 

Het bloedbad ging verder bij een 16-jarig meisje uit Tiflet. Achter haar zelfmoord schuilen de nodige vraagtekens omdat het slachtoffer volgens haar familie 'een stil meisje zonder problemen' was. Slechts 48 uur na dit drama vond in dezelfde gemeente een zelfmoord plaats. Dit keer gaat het om een 47-jarige man die vader was van drie kinderen. Hij zou volgens voorlopig onderzoek echtelijke problemen hebben gehad. 

Afgelopen zaterdag werd een 24-jarige vrouw naar het lijkenhuis van Khemisset gebracht. Ook zij pleegde zelfmoord door opknoping in het ouderlijk huis. Ook haar familie heeft geen idee over de reden achter de zelfdoding. Het laatste slachtoffer is een 70-jarige vrouw die alleen woonde. Zij leed aan ernstige depressiviteit en paranoïde. 

Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie pleegden ruim 1.600 Marokkanen zelfmoord in het jaar 2014. Dat betekende een verdubbeling in het afgelopen decennium.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
khemisset
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi