Cobra doodt slangenbezweerder op Djemaa El Fna plein in Marrakech

marokko
14
16 feb '16
Wie dacht dat de giftige cobra's en ratelslangen op het wereldberoemd Djemaa El Fna plein niet giftig zijn omdat hun giftanden er vakkundig uit zijn gehaald heeft het mis.

Nou zullen er vast slangenbezweerders zijn die hun slangen toetakelen om ze te 'ontgiften' maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Een slangenbezweerder is op het plein door een van zijn cobra's gebeten en is door het gif komen te overlijden. Dat meldt Al Massae vandaag. De 60-jarige slangenbezweerder gaf een showtje weg waar honderden toeschouwers toekeken. 

Toen hij klaar was kreeg hij een daverend applaus van vooral toekijkende toeristen. Dat applaus bracht hem echter uit zijn concentratie waardoor de cobra kans zag om toe te slaan. Het dier wist veel gif bij de man in te brengen. Door de beet verloor het slachtoffer veel bloed en het gif zorgde ervoor dat zijn lichaamstemperatuur tot veertig graden steeg. 

Onder het toeziend oog van de toeristen verloor de man het bewustzijn. Hij werd daarna met spoed (op een fiets) naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Eenmaal aangekomen was het te laat. De man overleed als gevolg van het gif. 

Het drama zorgt ervoor dat slangenbezweerders en toeschouwers moeten nadenken over de levensgevaarlijke attractie. Hoewel de slangenbezweerders hun slangen en andere dieren door en door kennen, blijven het onvoorspelbare dieren. Bij het optreden gebruiken de bezweerders geen bescherming en ook hebben ze geen tegengif bij de hand.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
opmerkelijk
cobra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?