Loubna Abidar wil strijden voor Marokkaanse vrouwen
Loubna Abidar mag zich de meest gehate actrice noemen van Marokko maar als het aan haar ligt komt daar snel verandering in.
17 February 2016
shownieuws

Simo Benbachir, een Marokkaanse journalist, zocht Abidar op in Parijs, waar ze momenteel woont na haar 'vlucht' uit Marokko. Hij begon het interview met een vraag over de prestigieuze trofee 'Cesar', die Abidar won voor haar rol als prostituee in de film Much Loved. Ze zegt daarover heel blij te zijn, maar niet de intense blijheid kon voelen omdat haar einddoel veel belangrijker is. 

'Mijn strijd blijft belangrijker dan een Cesar of zelfs een Oscar. Ik wil strijden voor de waardigheid en rechten van Marokkaanse vrouwen.' Daarna geeft ze enkele voorbeelden die in de hedendaagse context op z'n zachtst gezegd overdreven zijn. Zo geeft ze onder meer aan dat vrouwen 'niet meer naar buiten kunnen gaan zonder dat daar negatieve gedachten aan verbonden zijn'. 

Ze zegt bovendien blij te zijn met de aandacht van Franse en Belgische journalisten. Daarmee kan ze haar strijd beginnen in de hoop dat Marokkaanse journalisten 'ooit wakker worden en elkaar niet zomaar achterna lopen'. 

marokko
loubna abidar
parijs
vrouwenrechten
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi