Slachtoffer Keulen herkent Marokkaanse dader tijdens tv-programma

marokko
128
17 feb '16
Een 33-jarige Marokkaanse migrant is na een televisieoptreden direct gearresteerd en vastgezet in Duitsland.

Taoufik M. werd uitgenodigd bij een televisieprogramma van de Duitse zender Spiegel om te praten in het programma over criminaliteit. Daar werd hij als Koning van de Zakkenrollers aangekondigd en om te praten over zijn leven. Terwijl hij praatte over zijn leven als leider van een bende zakkenrollers herkende een tienermeisje hem als haar vermeende aanvallers tijdens Nieuwjaarsnacht in Keulen.

Dat meldt Yabiladi. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat hij haar aan had gerand terwijl hij haar dreigde te mishandelen als ze tegen zou stribbelen. Toen anderen tussenbeide kwamen slaagde ze erin om zich los te rukken. 

Criminaliteit
Taoufik zegt in het programma dat hij twee jaar geleden naar Duitsland vertrok nadat hij in Italië had gewoond. Eenmaal in Duitsland werd hij naar eigen zeggen gedwongen om buiten de wettelijke kaders te 'werken' om in leven te blijven. Taoufik werd 22 keer gearresteerd voor misdaden die variëren van ernstige mishandeling tot georganiseerde diefstal. Vorig jaar kreeg hij een gevangenisstraf van zeven maanden voorwaardelijk voor georganiseerde misdaad.

Volgens een woordvoerder van de politie staat Taoufik bekend als 'Soko Casablanca'. 'We zijn erg blij dat het meisje de man op tv had herkend en dat ze tegen hem wil getuigen', zegt Markus Niesczery, woordvoerder van de politie. 'Hoewel het onderzoek nog aan de gang is hebben we de verdachte gevangen gezet', voegt hij toe.

Dat onderzoek is van essentieel belang. Zeker nu de politie heeft ontdekt dat sommige verhalen over aanrandingen en verkrachtingen door migranten gelogen zijn is zorgvuldigheid geboden. 

© Redactie 2016
marokko
marokkaan
duitsland
keulen
aanranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?