'Balkenende liet als premier bier smokkelen in islamitisch land'

algemeen
0
18 feb '16
Oud-premier Jan Peter Balkenende is aan een hoop ellende ontsnapt nadat hij bier liet smokkelen in een oliestaat.

Balkenende liet tijdens een lezing weten dat hij creatief aan bier wist te komen tijdens een bezoek aan een islamitisch land waar de verkoop van alcohol verboden is. Hij liet als premier medewerkers van de ambassade bier smokkelen in een paleis in een islamitisch land waar hij dat moment verbleef. Balkenende had kort daarvoor Nederlandse militairen bezocht in Afghanisten en op de terugweg nam hij een tussenstop in het land. Hij noemde de naam van de oliestaat echter niet. 

De oud-premier werd gastvrij ontvangen en verbleef zelfs in een paleis. Maar daar ontbrak het biertje waar hij zo'n zin in had na zijn bezoek. Daarom liet hij een medewerker naar het paleis komen met een koffertje van het Rode Kruis. Een bewaker vroeg hem daar wat er in het koffertje zat, waarop de medewerker zelfverzekerd antwoordde dat er medicijnen voor de premier in zaten. Het koffertje werd niet gecontroleerd en hij mocht doorlopen. In de kamer van de premier kon hij vervolgens zijn dorst lessen.

De uitlatingen van de premier zijn uiterst opmerkelijk te noemen. Als hoeder van de Nederlandse wet en premier wil je dat buitenlanders zich aan de regels houden. Wanneer je als premier dan zelf wel lak hebt aan wetten in andere landen tast dat je geloofwaardigheid aan. 

© Redactie 2016
jan peter balkenende
bier
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?