PVV: discriminatie is biologisch en van levensbelang

algemeen
6
18 feb '16
Hé, he! Weten we ook weer waar we aan toe zijn. Discriminatie is nodig om te blijven leven en geprogrammeerd in ons bewustzijn.

Dat zijn de woorden van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf. Hiermee wilde hij ageren tegen de intentie van minister Asscher om arbeidsdiscriminatie aan te pakken. In alle contracten die bedrijven met de overheid aangaan worden anti-discriminatiebepalingen opgenomen. De PVV is van mening dat een dergelijk plan slecht is omdat discriminatie hard nodig is. Tijdens een debat over het onderwerp zei hij dat discriminatie een biologische manier van onderscheid maken is. 

Zonder het maken van dat onderscheid zie je het verschil niet tussen een paling en een slang en ben je ten dode opgeschreven, aldus de PVV-retoriek. Bij overige partijen viel het pro-disciminatiepleidooi niet goed. Vrijwel de hele tweede Kamer viel over de uitspraken heen. De PVV is echter standvastig en stelt zelfs vast dat niet te bewijzen valt of iemand vanwege zijn of haar achternaam wordt geweigerd. Dat terwijl veel rapporten en onderzoeken het tegendeel bewijzen.

© Redactie 2016
arbeidsdiscriminatie
pvv
discriminatie
machiel de graaf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?