Marokko ontkent bemiddelende rol tussen Palestina en zionisten

marokko
3
18 feb '16
In de afgelopen dagen publiceerden media berichten over een bemiddelingsrol van Marokko inzake het Palestijns-Israëlisch conflict.
Koning Mohammed VI zou een speciale onderhandelaar hebben gestuurd om beide partijen aan de onderhandelingstafel te krijgen. De onderhandelaar zou de Marokkaanse jood Sam Benchetrit zijn, die ook de oprichter is van de Wereldfederatie van Marokkaanse Joden. De Marokkaanse autoriteiten ontkennen dit echter en hebben met verbazing naar de foutieve berichtgeving gekeken. Dat zegt Mbarka Bouaida, onderminister van Buitenlandse Zaken, volgens staatspersbureau MAP.

'Marokko ondersteunt elk initiatief dat als doel heeft om een oplossing te vinden in het conflict, maar is zeer verrast over de berichten inzake vermeende bemiddeling van het koninkrijk', zei Bouaida. Ze geeft wel aan dat Benchetrit dit initiatief op persoonlijke titel heeft gestart en nooit is gemandateerd door een Marokkaanse overheidsinstelling. 'Daarom heeft hij geen legitimiteit om op te treden namens Marokko', besluit ze.
© Redactie 2016
marokko
palestina
zionisten
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi