Mkhazni Marokko steelt tas van Duitse toeriste

marokko
17
18 feb '16
Een Marokkaanse veiligheidsambtenaar (mkhazni) is in het zuiden van Marokko gearresteerd omdat hij een tasjesroof had gepleegd.

Een Duitse toeriste zal haar verblijf in Marokko niet snel vergeten. Afgelopen dinsdag nam ze even pauze in Chichaoua, toen ze onderweg was naar Essaouira. Tijdens haar pauze nam ze even de tijd om naar het toilet te gaan. Een veiligheidsambtenaar zag toen kans om haar tas te stelen. Daarin zat onder meer een digitale camera en een geldsom. Assabah meldt vandaag dat de toeriste niet aarzelde en de politie belde. De politie zette direct een klopjacht in om de misdadiger te arresteren. 

Ze wisten in ieder geval dat hij per auto was gevlucht. Uiteindelijk kon de dief in Mzouda gearresteerd worden. Hij had de gestolen goederen nog in het bezit. Stomverbaasd waren agenten toen bleek dat de dief een collega-ambtenaar was. De mokhazni werd daarom opgepakt en op last van de officier van justitie zal hij vervolgd worden. 

Politie
Dergelijke gevallen zijn in Marokko niet onbekend. We kennen allemaal de verhalen van agenten die rijk worden van smeergeld, maar onlangs werd een agent uit Kenitra opgepakt omdat hij in de cocaïnehandel zat.

© Redactie 2016
marokko
chichaoua
marrakech
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?