PVV doet aangifte tegen zuipende en stelende woordvoerder Wilders

algemeen
21
19 feb '16
De Limburgse PVV-fractie gaat aangifte doen tegen voormalig fractievoorzitter en penningmeester Michael Heemels.

Dat liet waarnemend fractievoorzitter Robert Housmans van de PVV-Limburg donderdagavond weten. Heemels biechtte eerder op de dag op "financiële misstappen" te hebben begaan. "De PVV-fractie accepteert dit soort gedrag zoals het handelen van Heemels niet van andere partijen en derhalve dan ook zeker niet van eigen mensen’’, aldus Housmans. Heemels' misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik, liet hij in een persverklaring weten.

Dat gebruik zou in belangrijke mate toegenomen zijn "ter verwerking van stress en werkdruk". Hij benadrukte dat hij dit niet als excuus aanvoert, maar "louter als verklaring voor zijn irrationeel handelen". Heemels heeft intussen professionele hulp gezocht voor zijn drugs- en drankprobleem. De Limburger was ook persvoorlichter van PVV-voorman Geert Wilders. Die functie heeft hij donderdag neergelegd.

Bedragen
Heemels kwam in opspraak nadat NRC Handelsblad had bericht over hoge bedragen die hij zou hebben overgeboekt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster. Volgens Heemels ging het om gewone salarisbetalingen, maar Pfoster verklaarde dat hij de bedragen nooit heeft ontvangen.

Heemels overhandigde donderdag ook de financiële stukken van de Limburgse PVV-fractie aan Housmans. Vrijdag bekijkt een forensisch accountant waar het geld uit de kas heen is gegaan en hoeveel geld er precies weg is. Zodra dat duidelijk is gaat Housmans aangifte doen.

Op 4 februari stapte Heemels op met als reden dat er binnen de fractie getwijfeld werd aan zijn integriteit en functioneren. Op zijn verzoek startte een onderzoek naar de financiële malversaties. Heemels verwachtte toen nog dat het onderzoek hem zou vrijwaren van de aan hem gerichte beschuldigingen.

© ANP 2016
robert housmans
pvv
geert wilders
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?