Tetouan krijgt bijzondere taxi

marokko
11
19 feb '16
De Marokkaanse stad Tetouan krijgt binnenkort een nieuwe manier van stadsvervoer. Het initiatief is milieuvriendelijk en zorgt voor kortere reistijden.

Stadsbewoner Bachir Habibi ontwikkelde voor het initiatief de motortaxi genaamd 'Moto Taxi 2'. De 54-jarige Habibi is gepassioneerd als het gaat om uitvindingen bedenken voor problemen. Zijn motto is dan ook 'noodzaak is de moeder van de uitvinding'. Hij richt zich daarbij vooral op innovatieve fietsen, het scheppen van welvaart en gelegenheid en de bevordering van het toerisme in Tetouan. 

Ook houdt hij graag rekening met brandstofverbruik en de uitstoot van broeikasgassen door vervoersmiddelen. Hiervoor bedacht hij een mooie oplossing. Met de milieuvriendelijke motor wil hij op alle vlakken bijdragen aan zijn stad. Toeristen krijgen bovendien de kans om de stad van dichtbij te zien tijdens hun vervoer.

Opdracht
Lokale en nationale autoriteiten vroegen hem om een motortaxi te maken die sociaal-economisch moeten bijdragen en het moet mogelijk zijn om het initiatief naar andere steden te brengen. Habibi kreeg slechts 50.000 dirham budget. Het ontwerpen en bouw van de motor kostte vervolgens een jaar tijd. Ook studenten hielpen bij het project. Ook deed hij inspiratie op in een aantal Europese landen, waar dergelijk vervoer al gebruikelijk is. 

Habibi heeft bijna twintig uitvindingen op zijn naam betreft milieuvriendelijkheid en sociaaleconomisch verantwoord. Zijn nieuwste uitvinding, de motortaxi, zal vooral in de portemonnee en reistijd schelen. Een ritje is 50% goedkoper dan autotaxi's.

© Redactie 2016
marokko
tetouan
taxi
milieu
bachir habibi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi