Marokko in top 50 landen met lage kosten levensonderhoud

marokko
18
19 feb '16
Marokko is door Time Magazine in een onderzoek ingedeeld in de top vijftig van landen waar het levensonderhoud het best betaalbaar is.

Time onderzocht 112 landen op vijf criteria. Daaronder zijn lokale koopkracht, huurprijzen en de kosten van voedsel. Het blad hield New York aan als vergelijkingsbasis. Als voorbeeld: de koopkracht van Marokko werd gemeten op basis van een gemiddeld salaris van Marokkanen in de stad in vergelijking met de koopkracht in New York. Ook bij de huur- en voedselprijzen hielden onderzoekers New York aan als ijkpunt. 

Marokko werd na het onderzoek ingedeeld op een 46e plek. Hoewel de gemiddelde koopkracht in Marokko 50,8% minder is dan dat van New York, zijn de huurprijzen 86% goedkoper. De prijzen van goederen zijn 60,6% lager in Marokko. De maandelijkse uitgaven in een stad als Rabat worden geschat op 750 dollar per persoon.

MENA
Als het gaat om vergelijkbare landen in de MENA-regio staat Marokko 6e. Het moet alleen Saudi-Arabië (4e van de 112 landen), Oman (7e van de 112), Algerije (25e), Tunesië (34e) en Egypte (43e) voor zich dulden. Daarvoor in de plaats: Marokko staat voor Bahrein (62e), Iran (66e), de VAE (80e), Zionistan (82e), Qatar (92e), Libanon (96e) en Koeweit (105e). 

Het leven in Marokko is ook goedkoper dan in Nederland, dat 71e staat op de lijst. Ook staat Marokko voor landen als Denemarken (73e), Frankrijk (78e) en de VS (83e). Het meest betaalbare land ter wereld is Zuid-Afrika, gevolgd door India, Kosovo, Saudi-Arabië en Kazachstan. 

© Redactie 2016
marokko
levensonderhoud
time magazine
leven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?