Marokkaan die bloedbad voorkwam in Parijs doet verhaal

marokko
8
22 feb '16
Na de bloedige aanslagen in Parijs heeft Omar Dmoughi nog steeds last van psychische ongemakken.

Dmoughi verkeert nog steeds in shock en krijgt hulp in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij kan al wel vertellen wat er die avond gebeurde bij het Stade Frans, het stadion waar enkele aanslagplegers naar binnen wilden. Op dat moment was Dmoughi werkzaam als beveiliger omdat het Frans nationaal elftal een interland speelde. Dmoughi is sinds hij weer bij kennis is een graag geziene gast op televisie. 

Ook sprak hij onlangs voor tientallen Franse Kamerleden over de gebeurtenissen die avond. 'Een jongeman van ongeveer 23 jaar kijk me recht in de ogen aan', begint Omar zijn relaas. Hij dacht in eerste instantie dat de man een politieagent in burger was, maar toen ging het mis. 'De eerste zelfmoordenaar liet zichzelf ontploffen en ik hoorde niets meer. Ik werd alleen achtergelaten door de politie omdat ze richting de ontploffing renden. Er was niemand.' 

Poort G
Voor de ontploffing merkte Dmoughi de jongeman op die zichzelf bij poort G opblies. Hij zag er volgens hem verdacht uit en had een spijkerbroek en winterjas aan. De jongeman liep heen en weer en daarom sommeerde de beveiliger hem weg te gaan. 'Hij deed enkele stappen naar achteren en bracht zijn bomgordel tot ontploffing.' De jonge Marokkaan hoorde iemand vervolgens om hulp vragen. 

'Ik kon hem niet helpen want mijn benen kon ik niet meer bewegen. Hij overleed kort daarna.' Dmoughi denkt vaak terug aan de man. Momenteel verblijft hij in een psychiatrische inrichting. Door zijn psychische gesteldheid moet hij vaak tot bloedens toe knarsetanden. Ook vraagt hij zich vaak af of hij wel een slachtoffer is.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
omar dmoughi
stade frans
parijs
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?