Khalid Tenni is de grootste waaghals van Marokko (video)

marokko
2
23 feb '16
Khalid Tenni is dol op extreme sporten en fitness. Een sportschoolabonnement zal deze Marokkaan echter nooit nemen.

Hij kiest ervoor om van Rabat zijn fitnesszaal te maken en dat levert duizelingwekkende beelden op. Zijn manier van sporten heeft de aandacht van Britse media getrokken. In een korte reportage maakt men kennis met de grootste waaghals van Marokko. Inmiddels hebben ook andere media kennis gemaakt met Tenni. Zij beschrijven hem als een 21-jarige Marokkaan die van de straten en daken in zijn stad zijn eigen gym heeft gemaakt. 

'De straten zijn mijn sportschool, want ik heb daar alles wat ik nodig heb', citeert onder meer Daily Mail. Tenni's favoriete manier van sporten is onder meer het uitvoeren van de handstand op randen van hoge gebouwen. Hij zegt te genieten van de gratis werkruimte. Dat hij deze stunts weet te overleven is het gevolg van twee keer per dag trainen: vier uurtjes in de ochtend en hetzelfde aantal uur in de avond. 

Jongeren over de hele wereld volgen de verrichtingen van Khalid. Vooral op Facebook is hij populair. Hoewel velen zijn oefeningen te gevaarlijk vinden ziet Khalid het net iets anders. 'Het ziet eruit als een gevaarlijk leven voor de meeste mensen, maar voor mij zijn het spelletjes en oefeningen die me helpen mijn hersenen actief te houden.' Ook zegt hij aan voorzorgsmaatregelen te doen. 

'Ik kies de veiligste en meest comfortabele plaatsen, want een verkeerde beweging zou weleens mijn dood betekenen', zegt hij terwijl hij erop wijst dat hij geleidelijk de moeilijkheidsgraad omhoog schroeft.

© Redactie 2016
marokko
extreme sport
khalid tenni
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?