Agent in Marokko doodgereden door dronken zoon van justitiemedewerker

marokko
4
23 feb '16
Een agent is zaterdagochtend doodgereden door een dronken bestuurder. Hij bleek de zoon te zijn van een justitieel ambtenaar.

De agent had de rang van '1e sergeant van de Koninklijke Gendarmerie' en was bezig met de inspectie van een vrachtwagen toen hij werd geschept. Dat gebeurde bij een rotonde tussen Sidi Harazem en Taounate op de weg van Fes. De dader werd later geïdentificeerd als Hassan Al-Hajooji, meldt Akhbar al-Yaoum. De vader van de 32-jarige man werkte als medewerker bij het Hof van Beroep in Fes. 

De Mercedes C220 waarin hij reed had zelfs het embleem van het kantoor van de procureur-generaal. Uit de aard van de verwondingen van de agent blijkt dat de auto gevaarlijk hard reed. Dat in combinatie met een beschonken toestand bezorgde de agent een dodelijke klap.

Mishandeling
Volgens ooggetuigen 'vloog' hij over de rotonde na het ongeluk. Later kwam hij terug om de vrachtwagenchauffeur die door de agent werd gecontroleerd te mishandelen. De dader werd enkele uren later gearresteerd in het huis van zijn vader. Hij zal voor de rechter verschijnen en zich moeten verantwoorden voor doodslag, openbare dronkenschap en het rijden onder invloed.

Hij riskeert volgens de krant een celstraf van vijf jaar omdat onderzoekers het incident als een verkeersovertreding classificeren. De getuigenissen van de vrachtwagenchauffeur en de collega van het slachtoffer zullen tijdens het proces van essentieel belang zijn. Het slachtoffer laat twee kinderen achter.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
fes
sidi harazem
taounate
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?