DarLodo: revolutionair plan voor openbare toiletten in Marokko

marokko
14
24 feb '16
Een Marokkaanse Belg is in Marokko bezig met het uitrollen van een mooi concept op het gebied van openbare toiletten en hygiëne.

Mustapha Chraou heeft gisteren in aanwezigheid van de minister van Toerisme en de gemeenteraadsvoorzitter van Marrakech DarLodo geopend, meldt Yabiladi. Chraou woont momenteel in Nederland en heeft besloten om 8,5 miljoen dirham te investeren in de kwaliteit van openbare toiletten in Marokko. Vooral toeristen hebben last van een gebrek aan goede sanitaire voorzieningen tijdens uitjes.

In de buurt Moulay El Yazid in de buurt van de Saadian tombes in de toeristenstad zal de eerste DarLodo openen. De toiletten hebben een Marokkaans ontwerp waar toeristen zich ook even kunnen wassen en opfrissen. Bovendien is er de mogelijkheid om hygiënische producten te kopen. Ook is gedacht aan mensen met een handicap. 

De prijs voor een toiletbezoekje is vijf dirham. Chraou heeft ook plannen om DarLodo uit te rollen in Rabat, Fes en Meknes. In totaal wil hij 150 'wc-boetiekjes' openen door heel Marokko. Het initiatief kan in ieder geval rekenen op positieve reacties vanuit het ministerie van Toerisme.

© Redactie 2016
marokko
mustapha chrao
toilet
hygiëne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?