Marokkaanse steden bij beste leefgebieden in Arabische wereld

marokko
38
24 feb '16
Het Amerikaans adviesbureau Mercer heeft een nieuwe lijst opgesteld van steden waar de kwaliteit van leven goed is.

In de lijst zien we twee Marokkaanse steden terug op plek 116 (Rabat) en 125 (Casablanca). De ranglijst is vooral voor opgesteld om multinationals en overheden te voorzien van informatie om zo sociale aspecten van burgers en werknemers aan te passen. Veiligheid is de belangrijkste factor om de kwaliteit van leven voor buitenlandse werknemers te meten, zegt Ilya Bonic van het bureau.

Ondanks de veiligheidsproblemen in het afgelopen jaar blijven Europese steden bovenaan staan en is de kwaliteit van leven voor burgers goed. De helft van de top 20 bestaat uit steden in de Europese Unie. De top tien bestaat uit Wenen, Zürich, Auckland, München, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Kopenhagen en Sydney. In totaal werden 230 steden gerangschikt. 

Arabische wereld
22 Arabische steden staan in de lijst. Dubai staat in de Arabische wereld op plek 1, terwijl dat internationaal op plek 75 is. Daarna volgt Abu Dhabi met plek 2, 81 internationaal. Op Arabisch niveau doen Rabat en Casablanca het prima met een zesde en negende plek.

© Redactie 2016
marokko
rabat
casablanca
leefgebied
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?