Fins meisje Eveliina geobsedeerd door Marokkaanse tienerjihadist Younes

marokko
24
24 feb '16
Terwijl de meeste tienermeisjes geïnteresseerd zijn in kleding, muziek, sport en hobby's heeft een Fins meisje een wel heel opmerkelijke obsessie.

Eveliina is een 15-jarig Fins meisje en is zeer geïnteresseerd in Younes Abaaoud, het broertje van Abdelhamid Abaaoud. Laatst genoemde staat bekend als het brein achter de aanslagen in Parijs en is een ervaren Daesh-lid. Younes werd twee jaar geleden door zijn broer Abdelhamid opgehaald uit België om samen met hem naar Syrië te vertrekken. 'Ik vind het moedig dat hij in Syrië zit', zegt Eveliina over Younes. 

Zij tekent Younes regelmatig en heeft zelfs een Wikipedia-pagina aangemaakt voor de Marokkaans-Belgische jongen. Het meisje zegt absoluut niet geïnteresseerd te zijn in Daesh en is ook niet verliefd op Younes. Wel zegt ze dat ze vanaf het begin nieuwsgierig is naar de jongen omdat ze dezelfde leeftijd hebben, meldt 7sur7.

'Ik ben van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat zich op wereldniveau afspeelt. Ik wilde alles over de daders in Parijs weten dus ik lees dingen over Abdelhamid Abaaoud en zijn broertje. Dat fascineerde me want we hebben dezelfde leeftijd. Ik vind het dapper dat hij daar is. Hij heeft het vast moeilijk nu zijn broer dood is', aldus Eveliina.

© Redactie 2016
marokko
eveliina
finland
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?