Terughalen Mars, Snickers en Milky Way in Marokko hels karwei

marokko
2
24 feb '16
De stilte over een mogelijke terugroepactie van chocoladerepen in Marokko is doorbroken.

Gisteren liet moederbedrijf Mars weten dat het producten in vijftig landen over de hele wereld laat terugroepen. In Duitsland werd vorige maand een stuk plastic gevonden in een chocoladereep en daarom wil het bedrijf geen risico nemen. Waarom de Amerikaanse chocoladegigant zes weken heeft gewacht met de terugroepactie is niet bekendgemaakt door het bedrijf. Daarom is er veel kritiek ontstaan. 

In Marokko is Dislog Group verantwoordelijk voor de invoer en verspreiding van Mars-producten. De CEO van Dislog, Moncef Belkhayat, laat via sociale media weten dat ook in Marokko een terugroepactie op de planning staat. Het gaat hier om repen van Mars, Snickers en Milky Way. Belkhayat laat weten dat hij de situatie op de voet volgt en in contact is met partners. 

Hels
De coördinatie van de terugroepactie is al in volle gang. 'We zullen geen compromissen sluiten als het om de veiligheid en kwaliteit van onze producten gaat', zei hij. Dat het een lastige taak zal worden om alle repen terug te krijgen zal nog een helse klus worden. Een terugroepactie is in Marokko toch wat ingewikkelder dan in een Europees land.

In Marokko worden de repen vooral door kleine winkeltjes verkocht die niet of nauwelijks in contact staan met de grote distributeur. Bovendien is het nog maar de vraag of alle consumenten op de hoogte zijn of gebracht kunnen worden van de terugroepactie. 

© Redactie 2016
marokko
mars
snickers
milky way
terugroepactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?