Marokko en België gaan vingerafdrukken delen

marokko
3
25 feb '16
Marokko en België hebben na jaren van onderhandelen een akkoord bereikt over het delen van gegevens van criminelen en verdachten.

Theo Francken wil hiermee samen met Marokko een nieuwe slag leveren in de strijd tegen criminaliteit. Belga meldt dat de twee landen meer dan tien jaar hebben gedaan over het bereiken van een akkoord over het delen van informatie. Als het aan België ligt pakken de landen het groter aan. Het Europees land wil deze vorm van samenwerking ook doortrekken naar illegale migratie. Vooralsnog is daar echter geen akkoord over en het is nog maar de vraag of Marokko bereid is hieraan mee te doen. 

Criminelen die op de vlucht zijn kunnen nu makkelijker opgespoord worden. Vaak gaat dat om Belgische Marokkanen die na een misdrijf naar Marokko vluchten om zo uit handen van justitie te blijven. Van deze personen gaan Marokko en België gegevens delen. Volgende week staat een bezoek van premier Charles Michel aan Marokko op de agenda. Begin volgende week vertrekt hij met een hoge ambtenarendelegatie richting Rabat. Daar worden de overeenkomsten getekend.

© Redactie 2016
marokko
belgië
criminaliteit
vingerafdrukken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?