Ophef in Marokko om 'psychische' burgemeester van Rabat

marokko
3
25 feb '16
Een medisch document waarin staat dat de burgemeester van Rabat geestesziek is houdt de gemoederen flink bezig in de gemeenteraad van de hoofdstad.

De Partij van Authenticiteit en Moderniteit is een oppositiepartij in de raad en deelde het document gretig. Daardoor kwam het bij burgers en politici terecht en al snel vond het document de weg naar sociale netwerken. Daarin staat dat Mohammed Siddiqui (van de PJD-partij) aan een psychische stoornis lijdt. Siddiqui heeft een onderzoek ingelast om te achterhalen waar het document vandaan komt. Hij schroomt niet om gerechtelijke stappen te nemen als dat nodig is. Volgens de burgemeester klopt er niets van en is het een 'gerichte aanval tegen zijn persoonlijke reputatie en dat van de stad Rabat'. 

Volgens de geruchten diende de burgemeester een document in bij rioleringsbedrijf Redal, waar hij toen nog werkzaam was. Daarin staat een verklaring over zijn onvermogen om te werken. 'Ik ontken dat ik een dergelijk document heb ingediend bij Redal. Ik heb nog nooit in mijn leven een psychiater bezocht', zegt de burgervader daarover. Hij vraagt zich dan ook af wie de auteurs van het document zijn en of raadsleden van de PAM-partij er iets mee te maken hebben.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

© Redactie 2016
marokko
rabat
burgemeester
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?