Marokko gaat 5.000 jongeren opleiden om Marokko digitaal te verdedigen

marokko
5
25 feb '16
Morgen gaat het ministerie van Communicatie de opleiding van 5.000 jongeren starten om hen communicatietechnieken bij te brengen.

Het doel is om jongeren specialisten te maken op het gebied van de verdediging van de Marokkaanse standpunten inzake de Sahara. Mustapha El Khalfi is woordvoerder van de regering en minister van Communicatie en sprak met Huffpostmaghreb over de kwestie. Hij zei dat morgen een overeenkomst getekend gaat worden met jeugdafdelingen van politieke partijen. El Khalfi: 'Het doel is ter verdediging van de nationale zaak in de digitale wereld. Dit gaan we doen met een zeer gedegen communicatiestrategie.'

Zich bewust van dit belang heeft El Khalfi in de overeenkomst geschreven dat er elk jaar 1.000 jongeren worden opgeleid tot 'digitale advocaten van Marokko'. De training is gespecialiseerd en zeer intensief. In vijf jaar moeten uiteindelijk 5.000 jongeren getraind zijn in verschillende regio's in Marokko. Zij zullen naast de Sahara-kwestie zich ook richten op andere kwesties. 

Morgen gaat El Khalfi ook de website Sahara.gov.ma aan de pers presenteren. Dit platform is ter bevordering en ontwikkeling van de Marokkaanse Sahara in het leven geroepen. Ook zal hij een foto-expositie onthullen van de Groene Mars. Dat zal te zien zijn in het gebouw van zijn ministerie.

© Redactie 2016
marokko
mustapha el khalfi
marokkaanse sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?