Marokkaanse vrouw krijgt 20 jaar voor moord op minnaar

marokko
5
25 feb '16
Een vrouw in Marokko is door de rechtbank van Meknes veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor het doden van haar vriend.

De vrouw werd verdacht van moord met voorbedachten rade, prostitutie, onjuiste verklaringen en openbare dronkenschap. Dat meldt Assabah vandaag in de krant. De rechters toonden met het vonnis geen genade met de vrouw. De zaak gaat terug naar de nacht van 12 op 13 oktober 2012. Veiligheidsdiensten werden opgetrommeld toen een man in kritieke toestand in het ziekenhuis van de stad Meknes belandde. De patiënt bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen. Het onderzoek leidde al snel naar twee vrouwen, die de avond met het slachtoffer doorbrachten. 

In de slaapkamer van een van hen trof de politie een zakmes waar bloedsporen op zaten. Een van de jonge vrouwen, geboren in 1987 in Taza, onderhield een liefdesrelatie met het slachtoffer en werd al snel opgemerkt als hoofdverdachte. Zij verklaarde dat zij drie flessen wijn achterover had geslagen met haar geliefde. Een geschil over mogelijke ontrouw zou de man hebben gedreven tot zelfmoord. Hij stak een mes in zijn eigen maag. Die probeerde de vrouw naar eigen zeggen eruit te trekken in de hoop hem te redden. 

Daar geloofden de onderzoekers echter niets van. De jonge vrouw gaf na lang doorvragen toe dat de eerste verklaring vals was en dat zij de fatale messteek had toegediend. De twee kregen ruzie over de zwangerschap van de vrouw. In zwaar beschonken toestand zei de man dat ze het kind weg moest halen. Toen hij zag dat ze weigerde besloot hij haar te bedreigen met een mes. Het was echter de vrouw die als eerst toesloeg en hem in zijn arm raakte. Al snel volgde een tweede fatale messteek in de maag, verklaarde ze.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
meknes
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?