Hollywood-ontsnapping door gevangene in Marokko

marokko
6
26 feb '16
De politie van Settat is getuige geweest van een ontsnapping die niet zou misstaan in een actiefilm.

Afgelopen woensdag wist een jonge veroordeelde te ontsnappen toen hij naar de Ali Moumen gevangenis in Settat werd getransporteerd. De 23-jarige man werd gearresteerd wegens diefstal onder bedreiging van een wapen en het deel uitmaken van een criminele bende in de stad Settat. Zijn zaak verergerde toen hij woensdag iets wat op het eerste oog onmogelijk lijkt te proberen.. 

Dat gebeurde na zijn verschijning in de rechtbank, meldt Assabah vandaag. Justitie wil graag weten hoe de man uit het voertuig kon ontsnappen. Onder meer de bestuurder van de wagen moet duidelijkheid verschaffen.

Oud vrouwtje
Nadat de man de spectaculaire ontsnapping tot een succes had gebracht werd hij al gauw gespot en opgepakt. Hij vermomde zich in een jellaba en deed zich voor als een oude vrouw. Hij liep zelfs langzaam en leunend op een stok om zijn vermomming zo realistisch mogelijk te laten lijken. Slechts een uur na de ontsnapping herkenden agenten de ontsnapte gevangene. 

Na zijn arrestatie is hij naar het Hassan II ziekenhuis van Settat gebracht omdat hij gewond was geraakt toen hij uit de auto sprong. Daarna wacht hem een nieuw tripje naar de rechtbank om zich te verantwoorden voor ontsnapping.

© Redactie 2016
marokko
settat
ali moumen
opmerkelijk
actiefilm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?