Zelfmoord in Marokkaanse cel toont falen gezondheidszorg

marokko
0
26 feb '16
De gezondheidszorg in Marokko heeft opnieuw met een treurige gebeurtenis te maken.

Een gevangene in de gevangenis van Salé heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel. Dat komt in Marokko wel vaker voor, maar volgens Le360 had deze zelfmoord voorkomen kunnen worden. Ayoub F. hoorde daar in de eerste plaats niet te zitten. Hij werd gearresteerd omdat hij deel uitmaakte van een criminele bende. Hij werd door specialisten getest en daaruit blijkt dat hij niet wilsbekwaam is en psychische zorg nodig heeft. 

De rechter ging daarom niet over tot een gevangenisstraf maar besliste dat hij verplicht opgenomen moest worden in een psychiatrische instelling. Omdat daar geen plek was werd hij voorlopig ondergebracht in de gevangenis van Salé. Daar besloot hij zijn leven te beëindigen. 

De Algemene Delegatie van Gevangenissen (DGAPR) in Marokko heeft alvast antwoord gegeven op de schuldvraag. In een verklaring stelt de autoriteit dat men herhaaldelijk contact heeft opgenomen met de psychiatrische instelling Errazi in de stad. Al deze inspanningen waren zonder succes omdat de zorginstelling bleef herhalen dat er geen plek is voor Ayoub.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
sale
zelfmoord
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?