Hoogbejaarde vrouw in Marokko slaat verkrachter van zich af

marokko
12
26 feb '16
Een zedendelinquent heeft in een Marokkaans dorpje geprobeerd een vrouw van boven de 90 jaar te verkrachten.

Dat gebeurde in Lghiat, een stad op 35 kilometer van Safi. Mi Fatema, zoals het slachtoffer heet, woont in het dorpje Ba Ali Labaacha, dat deel uitmaakt van Lghiat. Daar is zij zeer geliefd en door haar leeftijd zien dorpsbewoners haar als ieders moeder. In het dorpje woont ze sinds de dood van haar man alleen. Een dronken zedendelinquent drong in de nacht van dinsdag op woensdag haar huis binnen, meldt Al Massae vandaag.

Op dat moment was de oude Mi Fatema in diepe slaap. Hij drong haar huis binnen en liep rustig naar het bed van het slachtoffer om zijn seksuele driften op haar bot te vieren. Daarbij hield hij geen rekening met de leeftijd van de vrouw. Hoewel haar lichaam broos en alles behalve sterk is vocht ze tijdens de verkrachtingspoging als een leeuwin. Ze wist de belager zelfs lichte verwondingen toe te brengen. 

Tijdens het gevecht - dat ontstond toen hij haar probeerde uit te kleden - schreeuwde de oude vrouw om hulp. Buren die haar hoorden grepen direct in. Zich realiserende dat hij op het punt stond om op heterdaad betrapt te worden vluchtte de dronkenlap, zijn wijnfles achterlatend. De toegesnelde buren waren net te laat om de man te grijpen. Wel werd Mi Fatema opgevangen en de politie gebeld. 

De volgende ochtend werd de vrouw naar de eerste hulp van het Mohammed V ziekenhuis in Safi gebracht. Zij kampt vooral met psychische klachten.

© Redactie 2016
marokko
ba ali labaacha
lghiat
safi
verkrachting
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?