Politie Marokko neemt ruim 500 uit Europa gestolen auto's in beslag

marokko
1
26 feb '16
In 2015 hebben Marokkaanse agenten ruim 500 auto's in beslag genomen die in Europese landen zijn gestolen alvorens ze Marokko binnenreden.

De Marokkaanse krant Al Ahdath al-Maghribiya meldt dat het gros van deze auto's via de Spaanse enclave Ceuta Marokko binnenkomt. Elk jaar worden in Europa duizenden auto's gestolen, die vervolgens naar andere continenten worden verscheept, waar ze tegen lagere prijzen dan de marktwaarde worden verkocht. Het gaat om vooral dure en luxe modellen. 

Voor deze vorm van criminaliteit zijn zelfs gespecialiseerde bendes ontstaan. Zij gaan geraffineerd te werk. Vaak krijgen ze van potentiële kopers al te horen wat voor auto zij graag willen kopen. Eenmaal gevonden en gestolen verwijderen ze GPS-systemen uit auto's om zo ontraceerbaar te worden. Vaak worden de auto's afgebroken om verkocht te worden als reserveonderdelen. 

Nog vaker worden nieuwe documenten en nummerplaten aangemaakt om gesmokkeld te kunnen worden. De bendes gaan vervolgens naar de Marokkaans-Spaanse grens wanneer het druk is. Op deze manier hopen ze strenge controles te vermijden. Desondanks hebben de Marokkaans en Spaanse douaniers 220 auto's in beslag genomen. Vaak gaat het om Marokkaanse autosmokkelaars. 

De politie van Marokko heeft ruim 500 auto's in beslag genomen die de grens wel wisten te passeren. De autoriteiten vrezen dat de handel in gestolen auto's terroristische netwerken in het zadel helpen. 

© Redactie 2016
marokko
europa
diefstal
criminaliteit
autodiefstal
mali
afrika
nigeria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?