20 jaar geëist tegen zussen om dodelijke duiveluitdrijving in Marokko

marokko
23
29 feb '16
De trieste gebeurtenissen als gevolg van de behandeling tegen djinns en zwarte magie in Marokko stapelen zich op.

In Marokko constateert men vrij eenvoudig en snel 'bezetenheid'. Hoewel we vanuit de islam duidelijk hebben meegekregen hoe hiermee om te gaan is het in het Noord-Afrikaans land bijna gebruikelijk om te kiezen voor foute behandelmethodes. Vaker wel dan niet worden de problemen alsmaar groter. Een bekend voorbeeld hiervan is de duiveluitdrijving door een zogenaamde fqih. 

Meknes
Een dergelijke uitdrijving kan zelfs leiden tot de dood omdat deze genezers vaak geweld gebruiken. In Meknes heeft het openbaar ministerie twintig jaar celstraf geëist tegen twee zussen en een genezer. De twee zussen hielpen jaren geleden bij een djinn-uitdrijving bij hun zus. In februari 2009 diende de broer van de 'bezeten' vrouw een klacht in bij de politie omdat hij sporen van marteling ontdekt bij zijn zus. 

Op dat moment lag het slachtoffer in het Mohamed V ziekenhuis in Meknes. Zij werd daar opgenomen nadat ze tijdens een sessie met de genezer en haar twee zussen ernstig werd mishandeld. Op een gegeven moment was zelfs van marteling sprake om de 'djinn zo hard en snel mogelijk uit het lichaam te slaan'. Tegen het drietal is nu 20 jaar geëist. Op 26 april is de volgende zitting.

© Redactie 2016
marokko
meknes
duiveluitdrijving
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?