Marokko lanceert centrum voor interreligieuze relaties

marokko
0
29 feb '16
Marokko zet zichzelf steeds meer op de kaart op het gebied van interreligieuze dialogen om onderlinge vrede en begrip tussen religies te vergroten.

Sinds afgelopen woensdag heeft Marokko een onderzoek- en opleidingscentrum voor interreligieuze relaties. Het centrum wil bijdragen aan de verspreiding van kennis over gedocumenteerde religies en het investeren van opleiding in de interreligieuze dialoog. Ook wil het centrum onderwijs op het gebied van religieuze diversiteit stimuleren. 

Bovendien moet het centrum een boost geven aan samenwerkingsprojecten tussen verschillende religieuze maatschappelijke organisaties. Het eerste project staat in het teken van de internationale milieutop COP22 in Marrakech. Het beheer van het centrum is toevertrouwd aan de Belgisch-Marokkaanse Aisha Haddou. Zij beloofde dat de instelling een kruispunt van gedachten over religie zal zijn. 

Het centrum sluit zich aan bij de inspanningen van moslimgeleerden uit Rabat, die sinds september een platform hebben gecreëerd waarin men predikt voor gematigdheid en tolerantie. Eerder vond in Marokko ook een conferentie plaats over de rechten van religieuze minderheden. 

Koning Mohammed VI liet toen tegenover de deelnemers weten dat de samenwerking tussen verschillende gelovigen van essentieel belang is om de hedendaagse problemen van de mensheid het hoofd te bieden.

© Redactie 2016
marokko
islam
jodendom
moslims
joden
christenen
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?