Ouders steeds bezorgder door berichten over executies Nederlanders in Syrië

algemeen
6
1 mrt '16
De recente berichten over de mogelijke executie van Nederlandse jihadisten in Syrië zorgt voor veel angst en onzekerheid bij de achtergebleven ouders en familieleden.

De tegenstrijdigheid over deze berichten, de geslotenheid en de gewelddadigheid van Daesh, maken de situatie voor de ouders er niet gemakkelijker op. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) zegt klaar te staan voor de ouders in deze onzekere periode. Daarnaast ziet het SMN de afkeer tegen Daesh en haar misdaden toenemen binnen de Marokkaanse gemeenschap. 

Al een tijdje ondervinden ouders steeds vaker moeilijkheden bij het contact leggen met hun kinderen die naar Syrië zijn vertrokken. Het contact is summier en de informatie lijkt streng gecensureerd door Daesh. 'Hierdoor is het lastig om conclusies te trekken over het lot van de Nederlandse strijders in Syrië', laat de organisatie weten in een verklaring.  

Aantrekkingskracht
Op basis van signalen uit de Marokkaanse gemeenschap, constateert het SMN dat de aantrekkingskracht van het Daesh-gedachtegoed is verminderd. De gepleegde misdaden en aanslagen door Daesh zorgen ervoor dat Marokkaanse Nederlanders zich steeds actiever uitspreken.

'Het SMN blijft zich onverminderd inzetten tegen het gevaar van radicalisering. Daarnaast gaat het SMN aanhoudend door met het voorlichten en empoweren van ouders en sleutelpersonen om radicalisering in een vroeg stadium te herkennen en te voorkomen.'

© Redactie 2016
marokkanen
daesh
syrië
smn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?