Populaire islampreker Aaidh al-Qarni neergeschoten op de Filipijnen

buitenland
41
1 mrt '16
De Saudische sheikh Aaidh al-Qarni is ternauwernood aan de dood ontsnapt tijdens een aanslag op de Filipijnen.

Al-Qarni is in de islamitische wereld een zeer geliefd en populair figuur. Dat komt onder meer door zijn manier van preken en de talloze boeken die hij schreef. De populairste is La ta7zan (Wees niet bedroefd). Medereizigers en bewakers van al-Qarni kwamen wel om het leven tijdens de aanslag die na een lezing plaatsvond. Op de Filipijnen sprak hij in de stad Zemboanga. 

Abdullah Mohammed Almqahm is een andere bekende sheikh en zegt via Twitter dat vijf personen rond al-Qarni om het leven zijn gekomen. De prediker zelf ligt in het ziekenhuis, waar hij medische hulp ontvangt. Sheikh Salman al-Awdah zegt dat al-Qarni het naar omstandigheden goed maakt, aldus de Moslimkrant. Deze bron baseert zich op verschillende berichten in de Arabische pers. 

Onder meer de Marokkaanse krant Hespress bracht de aanslag in de publiciteit. De Internationale Unie van Moslimgeleerden denkt dat de aanslag gericht is op de prediker. Woordvoerder en secretaris-generaal Qara Daghi zegt daarover: 'Wij hekelen de terreuraanslag op prediker al-Qarni. Wij doen een dringend beroep op de Filipijnse regering om al-Qarni te beschermen en te verzorgen.'

UPDATE
Een naaste van sheikh al-Qarni heeft inmiddels tegenover Al Jazeera te kennen gegeven dat de sheikh lichtgewond is geraakt en dat er geen doden zijn gevallen. 

© Redactie 2016
islam
aaidh al qarni
filipijnen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?