Zorgen om mysterieuze verdwijning drie Marokkaanse meisjes

marokko
11
2 mrt '16
Afgelopen week zijn drie jonge meisjes uit Fes plotseling verdwenen. Hun families maken zich grote zorgen.

Het drietal verdween tussen woensdag en zaterdag. De laatste verdwijning vond afgelopen zaterdag plaats. Een 16-jarig meisje uit Fes zei in de vroege ochtend tegen haar ouders dat ze gaat studeren. Sindsdien hebben zij niks van haar vernomen. Dezelfde dag deden ze aangifte van de verdwijning. Enkele dagen eerder verdwenen ook al twee minderjarige meisjes uit hetzelfde gebied. 

Hun ouders vrezen dat zij via illegale migratienetwerken via Turkije naar Duitsland zijn gereisd. Eerder ontdekte de politie soortgelijke gevallen toen ze werden gespot in Duitsland. Daar vestigden ze zich als Syrische vluchtelingen. 

Volgens Le360 is het netwerk dat de meisjes smokkelt machtig en zijn veel leden in het bestuurlijk apparaat van de burgerlijke stand. Reisdocumenten worden hiermee met gemak verkregen. De verdwijning van de laatste drie meisjes is nog steeds niet opgelost. 

Akkoord
Mochten zij veilig in Duitsland zijn aangekomen, dan worden zij wellicht teruggestuurd naar Marokko. De twee landen kwamen onlangs overeen dat alle ongewenste Marokkanen (die zich als vluchteling voordeden) teruggestuurd mogen worden. 

© Redactie 2016
marokko
fes
oued fes
vermist
turkije
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?