Marokkaanse lafaard die vrouw op straat afranselde jaar cel in

marokko
7
4 mrt '16
De mishandeling van een Marokkaanse vrouw heeft in januari voor veel verontwaardiging gezorgd bij Marokkanen wereldwijd.

Begin dit jaar verscheen een filmpje van de schokkende mishandeling. Te zien is hoe een man zijn vrouw op straat afranselt. Dat gebeurde nadat zij aangifte tegen hem had gedaan. De vrouw, die Loubna heet, sprak dagen later met televisiezender 2M over de mishandeling. Tijdens het interview deed ze haar beklag en legde bovendien uit waarom ze aangifte tegen haar man deed.

Hij verwaarloosde zijn gezin namelijk en zorgde al meer dan één jaar niet voor hen. Eerder deed ze aangifte wegens huiselijk geweld maar onder druk trok ze die destijds in. Nadat het filmpje (van de nieuwe mishandeling op straat) verscheen besloot de politie de man te arresteren. Daar verzette de dader zich hevig bij.
Vonnis
De rechtbank van Tanger heeft zich uitgesproken over de kwestie. Hij moet minstens één jaar brommen achter slot en grendel. Daarnaast moet hij de vrouw een schadevergoeding van 20.000 dirham betalen en een boete van 1.000 euro aan de staat. Of de twee inmiddels gescheiden zijn is niet bekend.

© Redactie 2016
marokko
tanger
mishandeling
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi