Marokkaanse uitvinder genomineerd voor prestigieuze wetenschapsprijs

marokko
4
4 mrt '16
De Marokkaan Rachid Yazami is één van de drie genomineerden voor de 15e uitreiking van de Marius Lavet prijs.

De prijs is in het leven geroepen om uitvinders en innovatieve ondernemers te belonen. Rachid Yazami is een Marokkaanse uitvinder en hoort bij de kanshebbers door zijn geniale uitvinding. Hij heeft een chip weten te ontwikkelen voor lithium batterijen. Deze worden onder meer in smartphones gebruikt. Deze chip maakt het mogelijk om je batterij/accu in tien minuten op te laden. 

Hij doceert aan de Technische Universiteit van Singapore. Daar begon hij zijn onderzoek naar lithium-ion batterijen. Yazami is genomineerd omdat hij 'op het punt staat een revolutie te ontketenen in het gebruik van elektronische apparaten zoals telefoons, computers, navigatiesystemen en zelfs elektrische auto's', klinkt het vanuit de prijsorganisatie. 

De smartchip van Yazami zorgt er niet alleen voor dat batterijen in een mum van tijd opgeladen zijn. Ook optimaliseert de chip het gebruik van de batterij waardoor deze langer meegaan. De andere genomineerden zijn Michel Bruel en Bernard Aspar voor hun werk in de micro-elektronica. Zij zijn als duo genomineerd omdat ze de onderzoeken samen deden. 

De derde is Charles-Edouard Vincent. Hij is actief op het gebied van social-engineering.

© Redactie 2016
marokko
rachid yazami
marius lavet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi