Walgelijke hetze tegen Badr Hari na dood Everink

marokko
162
4 mrt '16
Vrijdag is zakenman Koen Everink dood gevonden in zijn huis in Bilthoven.
Dat bevestigde zijn advocaat tegenover het ANP. De advocaat verzocht iedereen om de familie met rust te laten. Na de bekendmaking van de dood van Everink is snel een smerige campagne gestart tegen kickbokser Badr Hari. Everink en Hari stonden geruime tijd tegenover elkaar inzake een mishandeling. Hari is daarvoor veroordeeld. 

Stemmingmakerij
Na de dood van de zakenman klonk het geluid dat Hari ermee te maken heeft steeds luider. Dat gebeurde vooral in reageerhoekjes en op sociale netwerken. De NOS stelt in een artikel dat Everink zich bedreigd voelde, beveiliging had en liever niet in Nederland was. Als misplaatst en tendentieus voorbeeld stelt de bron dat Everink 'van Marokkaans-Nederlandse jongeren kreeg te horen dat hij de carrière van Hari schaadde'.

Waarom de NOS dit noemt en wat het te maken heeft met de bedreigingen, beveiliging en zelfs de dood van Everink is volstrekt onduidelijk. 

Verdriet
Het beschuldigen van Hari en de massale aandacht en speculaties hakken er waarschijnlijk flink in bij beide families. Met de ophef die hierover is ontstaan krijgt vooral de familie van Everink niet de rust en ruimte die ze nodig hebben. 
© Redactie 2016
marokko
badr hari
koen everink
beschulding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi