800.000 Marokkanen in Zionistan

marokko
47
4 mrt '16
Marokko heeft een ongekende stap gezet door Marokkanen die in Zionistan wonen mee te nemen in een rapport over Marokkanen in het buitenland.
Het ministerie dat belast is met Marokkanen in het buitenland heeft een rapport opgesteld met daarin cijfers over Marokkanen in het buitenland. Daaruit blijkt onder meer dat de zionistische schurkenstaat Israël de op één na meeste Marokkanen heeft. In het land leven zo'n 800.000 Marokkanen. De cijfers zijn gebaseerd op vorig jaar. Frankrijk heeft logischerwijs de meeste Marokkanen wonen: 1,3 miljoen. 

Spanje stond vorig jaar nog tweede, maar toen werd Israël niet meegeteld. Het Zuid-Europees land staat nu derde met 758.000 Marokkanen. In Italië wonen 500.000 Marokkanen. Het meetellen van Marokkaanse Israëliërs is volgens de Marokkaanse pers een ongekende stap van het ministerie. Anis Birou, de minister van het ministerie, heeft geweigerd commentaar te geven op deze stap. 

Historie
In 1956 vormden Marokkaanse joden de grootste joodse gemeenschap in de Arabische wereld en het Midden-Oosten. Sinds de illegale oprichting van de zionistenstaat in 1948 begon een leegloop. Veel joden emigreerden in decennia daarna. Hen werden huizen en uitkeringen geschonken om in Israëlische gebieden te gaan wonen. 

Vaak gaat dit om nederzettingen die volgens de Verenigde Naties en de internationale verdragen die op illegale wijze zijn verkregen.
© Redactie 2016
marokko
zionisten
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi