Marokkaanse kinderen vragen koning om Skype, WhatsApp en Viber

marokko
16
4 mrt '16
De blokkade van VoIP gesprekken via onder meer Skype, WhatsApp en Viber door nationale telecomnetwerken in Marokko treft miljoenen Marokkanen in het buitenland.

Veel families staan met hun familieleden in Marokko in contact via gesprekken die door deze apps mogelijk gemaakt worden. Men mist vooral WhatsApp en Skype. Gisteren begon een 4-jarig Brits-Marokkaans meisje met een schattige oproep die massaal werd gedeeld op sociale netwerken. Op een foto is het meisje te zien met de oproep in haar handen. 'Wij wonen in het Verenigd Koninkrijk en gebruiken Skype om oma (lmima) en opa (jeddi) in Marokko te spreken', valt te lezen. 

'Nu kan dat niet meer en we missen ze heel veel. Ik ben vier jaar oud, half Marokkaans en hou van mijn groot ouders. Help ons alstublieft', vroeg het meisje dat Layla heet aan koning Mohammed VI. Angela Rigoni-Mesfioui is een Amerikaanse en woont met haar man en vier geadopteerde kinderen in Casablanca. Ook zij sprak zich uit. Door het verbod hebben haar kinderen een fijne manier van contact met hun grootouders en biologische ouders verloren. 

Arigoni-Mesfioui: 'We zijn een familie die veel gebruik maakt van Skype, Facebook, FaceTime en andere apps. Ik heb thuis een grote familie en mijn kinderen hebben het nodig om in contact te blijven met hun families. Alle vier de kinderen zijn geadopteerd en het is belangrijk voor ze om naar huis te kunnen bellen als ze dat willen.'

Steun
Twee van haar kinderen, Jacqueline (9) en Leon (2) deelden berichten in Layla's stijl op sociale netwerken. 'We gebruiken Skype om onze families in de VS en Frankrijk elke dag te spreken. Na de blokkade van Skype door Marokkaanse bedrijven kunnen we onze grootouders niet meer zien. Willen de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn alsjeblieft hun gedachten veranderen?', zei Leon.
Zijn zus Jacqueline wendde zich tot de koning: 'Ik ben een Amerikaans meisje dat in Marokko woont met mijn Marokkaanse vader en Amerikaanse moeder. Het probleem is dat ik niet kan bellen met mijn biologische moeder en grootmoeder omdat Skype en Facebook Messenger zijn geblokkeerd. Ik woon ver van Amerika en hou van mijn familie. Help ons alstublieft.'

Vooralsnog lijken de telecombedrijven echter geen aanstalten te maken om de diensten weer beschikbaar te maken.

© Redactie 2016
marokko
marokkanen
opmerkelijk
anrt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi