Marokkaanse journaliste en activiste Malika Malak overleden

marokko
4
8 mrt '16
De prominente presentatrice, journaliste en activiste Malika Malak is gisteravond overleden in Rabat.

Malak was al geruime tijd ziek en overleed gisteren in een militair ziekenhuis in de hoofdstad. Enkele weken geleden kwam zij in het nieuws toen Mohammed VI besloten zou hebben om haar medische kosten te betalen na geblunder in een Marokkaans ziekenhuis. Malak zou in Parijs medische behandeling krijgen op kosten van de koning, maar het is niet bekend of dat ervan gekomen is. 

Malak maakte in de jaren negentig naam als presentatrice van politieke talkshows. Ze nodigde regelmatig oppositiepartijen uit en die kwamen in het bijzonder uit Istiqlal en USFP. Dat zorgde weleens voor conflicten. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Driss Basri, verbande haar zelfs op een gegeven moment van haar praatstoel. Uiteindelijk wist de presentatrice een comeback te maken. 

Later probeerde ze het ook nog bij andere Arabische kanalen maar het grote succes bleef uit. Naast presentatrice was Malak ook een verslaggeefster en journaliste. Het maatschappelijk middenveld zal haar meer herinneren als mensenrechtenactiviste.

© Redactie 2016
marokko
malika malak
rabat
2m
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?