Levenslang voor vader na trieste gezinsmoord in Marokko

marokko
3
8 mrt '16
Een jonge vader die zijn vrouw en dochter heeft vermoord is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dat besloot de rechtbank van Meknes.

Daarmee komt er een eind aan jarenlang onderzoek en een lang durend proces. De zaak dateert van 17 maart 2013. De politie van Meknes kreeg een melding over een dubbele moord. De slachtoffers waren een 21-jarige vrouw en haar dochtertje van bijna twee jaar. Assabah meldt dat de moord in de gemeente Oualili (bekend van de eeuwenoude ruïnes) plaatsvond en dat de vrouw met haar gezicht naar beneden in een plas bloed baadde. 

Ze bleek op schokkende wijze geslacht te zijn. Haar dochter moest hetzelfde lot ondergaan en lag op het ouderlijk bed met een prop in haar mond. De dader wilde hiermee haar hulpkreten dempen. Met een sterk vermoeden in combinatie met overeenstemmende getuigenissen besloot de politie de vader van het gezin te arresteren. Een vriend van hem verklaarde later dat de vader op de dag van de drama zenuwachtig was en soms peinzend. 

Ook de moeder van het slachtoffer legde een verklaring af. Zij zei dat haar dochter herhaaldelijk klaagde over haar gewelddadige man. Hier werden later sporen van gevonden. Hoewel forensische specialisten later overweldigend bewijs vonden bleef de man ontkennen. De 29-jarige man werd alsnog schuldig bevonden en moet de rest van zijn leven in een cel doorbrengen.

© Redactie 2016
marokko
meknes
gezinsdrama
familiemoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?