Marokkaanse media door het stof na publiceren foto's 'nieuw vliegtuig' Mohammed VI

marokko
1
8 mrt '16
Verschillende mediabronnen in Marokko hebben onlangs foto's gepubliceerd van het interieur van het nieuwe koninklijke vliegtuig.

Volgens de bronnen zouden de foto's gemaakt zijn in Hamburg, waar het toestel momenteel staat. De foto's toonden het interieur van het vliegtuig maar die bleken achteraf helemaal niet van het toestel van Mohammed VI te zijn. Ze blijken doodnormale foto's te zijn die uit catalogussen komen die op internet circuleren. Ook werden foto's vrijgegeven van een toestel dat van de Saudische prins Walid bin Talal al-Saud is. 

Sommige nieuwswebsites hebben waarschijnlijk een boos mailtje vanuit de autoriteiten gekregen. Rectificaties zijn in Marokko ongebruikelijk maar ditmaal werd daar de moeite wel voor genomen. 

Cadeau
Mohammed VI kreeg vorige maand een Boeing 747 van de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Khalifa bin Zayd al-Nahayan. Het viermotorig toestel werd aan Mohammed VI geschonken zodat hij zijn familie veilig kan vervoeren indien gewenst. Het toestel zou volgens Hespress langs Nederland vliegen zodat het in de kleuren van Marokko kan worden geverfd. 

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?