D66 wil geld terug van 'bondgenoot' Israël na slopen hulpproject

buitenland
11
9 mrt '16
D66 wil dat het kabinet geld terugvraagt van Israël omdat het land een Nederlands hulpproject voor de Palestijnen in illegaal bezet gebied heeft verwoest.

Sjoerd Sjoerdsma wil het woensdag aan de orde stellen tijdens een overleg met minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken). "Onbegrijpelijk dat een bondgenoot ongestraft deze projecten kan slopen", zegt buitenlandwoordvoerder Sjoerdsma. Eerder dit jaar is volgens hem een landbouwproject op de Westelijke Jordaanoever getroffen waar Nederland 10 miljoen dollar aan heeft bijgedragen.

Israël is al jaren bezig met het verwoesten van Europese hulpprojecten, zegt de D66'er. "Het is onderdeel van een campagne." En het illegaal zionistenland "schermt" er nu mee dat het om een vergelding gaat voor het Europese etiketteringsbeleid. Op producten van Israëlische nederzettingen uit bezet Palestijns gebied mag niet meer 'made in Israël' staan.

Er moet op staan dat ze afkomstig zijn "uit land dat sinds 1967 door Israël is bezet". Sjoerdsma wil dat het kabinet de Israëlische regering duidelijk maakt dat dit beleid niet langer kan. Hij wijst er verder op dat in België de Israëlische ambassadeur om deze kwestie al op het matje is geroepen.

© ANP 2016
palestina
d66
zionisten
sjoerd sjoerdsma
ber koenders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi